Απομακρύνεται η πρόσβαση από τα Τέμπη προς τα παράλια

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για την πρόσβαση στα παράλια του Δήμου Αγιάς», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δώτιο Πεδίο», Γρηγόρης Καλαγιάς. Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:«Ο Δήμος Αγιάς, ένας ιστορικός δήμος με αστείρευτες πηγές και πλούτο. Ένας δήμος που προσπαθεί να αναπτυχτεί έχοντας όλες τις προϋποθέσεις, αλλά σαν από μηχανής θεός ένα μαγικό χέρι πάντα τον κρατά προς τα πίσω. Δεν θα μπω σε ειδικευμένες διαδικασίες, ούτε στην καταγραφή ΦΕΚ, ερμηνευτικών διατάξεων και εγκυκλίων, θα σταθώ σε πραγματικά γεγονότα και ντοκουμέντα. Ό,τι και αν κάνεις σ’ ένα τόπο, όσο και αν προσπαθήσεις, αν δεν υπάρχει πρόσβαση και ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανάπτυξη.
Δόθηκε η ευκαιρία μια φορά πριν από 15 χρόνια να υπάρξει μια σύνδεση, αρκετά πιο προσβάσιμη με τη νέα εθνικό οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αεροδρόμιου Λάρισας, που θα μείωνε αρκετά τον χρόνο πρόσβασης από την πόλη της Λάρισας και την κεντρική οδική αρτηρία κατά πολύ.
Αυτό, βέβαια, ουδέποτε κατέστη δυνατό, αν και η τότε δημοτική αρχή, φίλα προσκείμενη στις τότε κυβερνήσεις, δεν έκανε τίποτα, αυτό τουλάχιστον προκύπτει εκ του αποτελέσματος. Έτσι, λοιπόν, και σήμερα επαναλαμβάνεται ένα ακόμη τραγικό λάθος υποβαθμίζοντας ανεπανόρθωτα τη μεγαλύτερη δυναμική του δήμου μας, τα παράλια.
Καμιά απολύτως πρόβλεψη για την πρόσβαση στα παράλια του δήμου μας από τον παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.» και φυσικά την Πολιτεία.
Σήμερα, ξεκίνησε να κατασκευάζεται ένας κόμβος στο ύψος του Πυργετού (θα είναι ολοκληρωμένος είσοδος έξοδος;) θα πληρούνται οι κανόνες; Ως προς την προσβασιμότητα και την ασφάλεια; Με το δευτερεύον οδικό και επαρχιακό δίκτυο;
Θα μας επιτρέψετε, όχι απλά να αμφιβάλλουμε, αλλά ευθέως να αμφισβητούμε και ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Το γεγονός ότι η αρχική σύμβαση, που είναι κατατεθειμένη στη Βουλή των Ελλήνων και προσβάσιμη σε όλους του Έλληνες φορολογουμένους πολίτες, άλλα γράφει και άλλα έγιναν. Τίποτα προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Θα αναφέρω μόνο δύο, ασφαλές παράπλευρο δίκτυο από την Καλαμάτα έως την Αλεξανδρούπολη με ασφαλή ταχύτητα έως 100 χιλιόμετρα, το βλέπει κανείς; Ένα είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί G.P.S. για να έρθει κάποιος από τον κόμβο Πυργετού προς τα παράλια των Δημοτικών Ενοτήτων Ευρυμενών, Μελίβοιας και Αγιάς, εάν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν, διότι μάλλον αποτρεπτικά θα λειτουργήσει. Και εδώ, για ακόμη μια φορά, παντελώς ανύπαρκτη η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγιάς, υποθηκεύοντας το μέλλον της παραλιακής ζώνης σε αδράνεια.Έστω και σήμερα, κάνουμε έκκληση στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, τους εκπρόσωπους του Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας, να μην αγνοήσουν για ακόμη μια φορά την πολύτιμη και ασφαλή πρόσβαση από την έξοδο των Τεμπών εντός των ορίων του δήμου προς τα παράλια, καταδικάζοντας χιλιάδες παραθεριστές και επαγγελματίες, που έχουν επενδύσει σε όλο το παραλιακό μέτωπο του ν. Λάρισας».


Aθανάσιος Ι. Ολυμπιος

Δημοτικος Συμβουλος Αγιάς


Αναδημοσίευση Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ 1-1-2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *