Παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δύκτιο Αγιάς των Δ.Ε. Λακέρειας & Ευρυμενών

Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ . Παπαδημόπουλο επισκέφτηκαν οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Καστρίου Ν. Κολοβός, Αμυγδαλής Α. Δαλαμάγκας της δημοτικής ενότητας Λακέρειας του Δήμου Άγιας, της Τ.Κ. Καλαμακίου Κ. Καράτζιας της Δ.Ε. Κιλελέρ, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάς, Αθανάσιος Ι. Ολύμπιος. Μετέφεραν την αγωνία και την ανησυχία των ιδίων καθώς και των δημοτών τους
για τα τα παρακάτω θέματα.Συγκεκριμένα για δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο, μεταξύ της επαρχιακής οδού Αγιάς (Αγίου Νικόλαου) Καστρί – Αμυγδαλή -Καλαμάκι. Επισήμαναν αστοχίες που υπάρχουν σε αυτό, καθώς και μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο δρόμος να είναι ασφαλής. Η συγκεκριμένη οδός δέχεται τεράστιο όγκο οχημάτων, αφού ουσιαστικά αποτελεί την σύνδεση της Αγιάς με το Βόλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αγροτικά προϊόντα, την κυκλοφορία και την ομαλή κίνηση.Επισημάνθηκε η ανάγκη κατασκευής τεχνικών απορροής ομβρίων υδάτων στη είσοδο και την έξοδο του Τ.Κ. Αμυγδαλής, καθώς και παρεμβάσεις στο ταμιευτήρα Τ 1 στο μέτωπο του Τ.Κ. Καστρίου. Συζητήθηκε μετά από τις ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγιάς και της δημοτικής αρχής, ο προγραμματισμός και υλοποίηση του τεχνικού στην επαρχιακή οδό Ομολίου- Στομίου στη θέση (Σύνορο), ώστε να διοχετευθούν τα όμβρια ύδατα στην υπάρχουσα αρδευτική τάφρο, λύνοντας δια παντός τις καταστροφές από πλημμύρες στην εν λόγο περιοχή.
Πρόκειται για παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας που με τη συνεργασία των δυο βαθμών τοπικής αυτοδικήσης και των υπηρεσιακών παραγόντων ευελπιστούμε ότι θα δοθούν οι απαραίτητες λύσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Παπαδημόπουλος δεσμεύτηκε για την διαβίβαση και προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.
«ΔΩΤΙΟ ΠΕΔΙΟ»

Aθανάσιος Ι. Ολυμπιος Δημοτικος Συμβουλος Αγιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *